200 g biscuiși, 70 g unt, 200 g zahăr pudră, 2 ouă, 2 linguri cu cacao, vanilie, 100 g nuci, cireșe sau vișine din dulceață. Se freacă untul cu zahărul și vanilia, se adaugă gălbenușurile pe rând, apoi cacao și albușurile bătute spumă. Se opresc 5-6 biscuiți, restul se dau prin mașină și se amestecă cu compoziția de mai sus. Cei 5-6 biscuiți se rup și se adaugă și ei în compoziție. Se adaugă boabele de cireșe sau vișine și nucile tăiate. Amestecul se pune pe un celofan ud, se răsucește ca un salam și lasă până a doua zi.
Rețetă de la televizor
350 g zahăr, 350 g rahat, 150 g unt, esență de rom, 150 g biscuiți, 50 g cacao.
Zahărul se amestecă cu cacao și cu 6 linguri de apă. Se pune pe foc amestecând mereu până la consistența smântânei. Se dă la rece. Biscuiții se dau la mașină și cern. Rahatul se taie în cubulețe mici.
Untul se freacă bine, se toarnă siropul cu cacao răcit, apoi biscuiții cernuți, rahatul și 1-2 linguri rom. Pasta amestecată se pune pe o foaie de celofan și se sucește ca un salam. Se lasă până a doua zi.