marți, 19 februarie 2013

Tort de portocale

1 Kg portocale, 300g pişcoturi, 500g frişcă, 6 gălbenuşuri, 150g zahăr, 250ml lapte, 3 linuriţe gelatină. Se curăţă portocalelel şi se taie rondele. Se pudrează cu zahăr şi se lasă 3-4 ore pentru a-şi lăsa zeama. Se bat gălbenuşurile cu zahărul la bain-marie până se îngroaşă ca o ciulama. Se adaugă gelatina topită. Se lasă să se răcească şi se adaugă frişca si coaja rasă de la 2 portocale. Într-o cratiţă de 3 kg se aşează o coală de celofan şi se aşează rondelele de jur-împrejur pe fundul cratiţei. Se adaugă cremă, apoi pişcoturi înmuiate în zeama lăsată de portocale. Apoi iar cremă şi iar pişcoturi. Se lasă în frigider până a doua zi şi se răstoarnă.