5 ouă, 2.5 pahare făină, 1.5 pahar lapte, 1.5 pahar zahăr farin, 1 lingură amoniac, 2 plicuri praf de copt. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu 2 linguri gem de caise sau căpşuni, se pune laptele, amoniacul stins cu oţet, praful de copt stins şi el şi mirodenii. Se pune nucă rasă la maşină, făina şi se amestecă bine. La urmă se adaugă albuşul bătut spumă. Într-o cratiţă de 6 Kg unsă se toarnă compoziţia şi se coace întâi la foc mic pâna mai creşte apoi se dă focul mai tare. După ce s-a copt se lasă blatul să se răcească în cratiţă. Apoi se taie în trei părţi şi se însiropează cu sirop făcut din 5 linguri de zahăr ars, 2.5 căni de apă, rom şi vanilie.
Crema: 4 ouă întregi, 2 pachete unt, 2 pachete vanilie şi 150g zahăr. Se freacă ouăle cu zahărul si vanilia la bain-marie până are consistenţa smântânei. Se adaugă nuca făcută cu zahăr ars, pisată şi cernută. Se dă compoziţia la rece, se adaugă cele 2 pachete unt şi se freacă. Nuca mai mare, rămasă de la cernut, se pune pe deasupra tortului.
Crema de nucă: Se pune jumătate de pahar de apă la fiert cu un pahar de zahăr. Se face un sirop în care se adaugă două pahare de nucă măcinată şi o lingură de cacao. Se fierbe puţin, se lasă să se răcorească şi se freacă cu un pachet de unt. Se pune pe primul rând al tortului.