luni, 11 februarie 2013

Doboş-tort

Foile: zahăr, 5 ouă, 80g făină. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, albuşurile se bat bine şi se adaugă în gălbenuşuri o lingură pentru ca acestea să se mai înmoaie, se adaugă câte o lingură de făină, iar la sfârşit se adaugă restul de albuş bătut spumă. Se amestecă iar din această compoziţie ies 8 foi.
Crema: Se freacă 5 ouă întregi cu 210g zahăr, 210g ciocolată şi 1/2 baton de vanilie care se va scoate după ce compoziţia s-a omogenizat în bain-marie. După ce aceasta a fost luată de pe foc şi răcit puţin, călduţă fiind încă se adaugă 210g unt frecat spumă. După ce se răceşte se adaugă crema pe 7 foi iar a opta foaie se pune deasupra.
Glazura: 3 linguri cu vârf de zahăr. Se topeşte până capătă culoare închisă. Se întinde pe cea de-a opta foaie cât mai repede cât încă este cald folosind un cuţit cu lamă fierbinte (ţinut puţin pe foc).