vineri, 16 noiembrie 2012

Pilaf

Ulei în cratiţă. Se pune ceapa şi se rumeneşte puţin. Se pune orezul spălat şi se mestecă cu lingura de lemn. Se toarnă zeama fierbinte, cam de două ori volumul orezului şi se lasă la foc mic sau la cuptor. Din acest moment nu se mai foloseşte lingura. Cratiţa se mişcă stânga-dreapta pentru a amesteca. Se adaugă zeamă în continuare până ne dăm seama că orezul este fiert. În zeamă se pune piper boabe. Pilaful poate fi făcut şi cu ciuperci sau dovlecei.

Pilaf cu dovlecel
Miezul de dovlecel care rămâne când umplem dovleceii sau chiar dovlecelul întreg se taie mărunt, se taie ceapa şi se fierbe în zeamă. Zeama + dovlecelul fiert se toarnă în orez şi se procedează ca mai sus.

Pilaf cu ciuperci
Zeama e cu ciuperci fierte pentru a-i da un gust mai bun. Pot fi folosite cuburi concentrate de ciuperci care se fierb. În rest, se procedează ca mai sus.